СВЕТСКИ ДЕН БЕЗ ТУТУН 2018

Секоја година на 31 мај, Светската здравствена организација (СЗО) и партнерите го одбележуваат Светскиот ден без тутун, истакнувајќи ги здравствените и другите ризици кои што се поврзани со употребата на тутун и се залагаат за ефективни политики за намалување на потрошувачката на тутун.

Прочитај повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО 2018

Светската здравствена организација е заснована на принципот дека сите луѓе треба да бидат способни да го остварат своето право на највисоко можно ниво на здравје. Уставот на СЗО стапи на сила на 7 април 1948 година.

Прочитај повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА 2016

Светскиот ден на водата е меѓународна манифестација која под закрила на Генералното собрание на Обединетите Нации.

Прочитај повеќе